List of 2017

Som sagt kommer en årsresumé i bilder upp så fort jag lyckas ladda upp bilderna till bloggen. Men, jag tänker mig att bilderna får tala mest för sig själva med kortare bildtexter till, och så sammanfattar jag året i text också, i det här inlägget. Here we go, en nyårslista:
 

Hur har ditt 2017 varit?

Faktiskt inte så enkel fråga när man väl tänker efter. Det bästa ordet för att beskriva året är nog berg- och dalbana. I mitt huvud är året uppdelat i vår/sommar och höst/vinter. Så, ett splittrat år kanske beskriver det ganska bra. Våren och sommaren ser jag tillbaka på som en positiv period, ganska bekymmersfri. Allt känns ju ganska lätt när det blir ljusare ute, och sommaren var väldigt avslappnande när jag var ledig hela lovet. Hösten och vintern har däremot varit tuffare på det personliga planet. Kämpat rätt mycket för att få livet att gå ihop.

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Jag har rest med mina bästisar utan föräldrar. Både inrikes och utrikes. Det har vi alla längtat efter länge. Det rätt så nytagna körkortet har verkligen uppskattats, av både mig och mina vänner.

 Bästa köpet?

Jag älskar min jeansjacka med blombrodyr på ryggen, från H&M. Känner mig så fin och så jag i den.

 

 Favoritprogram på TV?

Måste nog säga Fröken Frimans krig. Fjärde säsongen har visats nu i jul och den är verkligen sevärd. Så välgjord och så betydelsefull för förståelsen av svenska kvinnors kamp i början 1900-talet.

 Bästa läsupplevelse?

Emelie Schepps serie om åklagaren Jana. Välskriven och så otroligt spännande, från första till sista sidan.

 Bästa serie?

Måste lista flera för fasen vad många bra serier jag och familjen sett i år. The Missing, Orphan Black, Sorjonen och Blindspot ligger på min absoluta topplista.

 Bästa biofilm?

Fyren mellan haven, med Alicia Vikander, och La La Land.

 Den maträtt du åt oftast 2017?

Enkelt, lax i alla dess former. Äter lax oftast flera gånger i veckan. Perfekt till lunch eftersom det både går fort och är mättande. Laxpasta tröttnar man inte på i första taget.

 Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2017?

Många låtar från Zara Larssons senaste album och flera av Darins svenska låtar. Älskar.

 Vad gjorde du på din födelsedag 2017?

Min födelsedag var lite stressig med förberedelser för släktfirandet vi hade på kvällen. Mysigt var det verkligen, men lite stressigt blev det allt.

 Gjorde någonting dig riktigt glad?

Min IBS-mage har under sommaren och hösten mått bättre än den någonsin gjort tidigare, allt tack vare tipset från mina kära IBS-kusin. Min stackars mage har påverkat mig mycket under lång tid nu, och att äntligen ha fått bättre ordning på den har verkligen underlättat.

 Vem har du umgåtts med mest? 

Att jag umgåtts mest med familjen säger ju sig nästan självt, men annars har mycket tid spenderats med Tilda, Alice, Jenni och Lola.

 Vart reste du under 2017?

Jag och familjen åkte till Idre under sportlovet. Jag och min syster åkte i april till Fuerteventura vilket var magiskt. Under sommaren blev det båtsemester i Vänern med familjen samt några riktigt fina dagar i Brastad med girlsen. Efter skolstart åkte jag med klassen på studieresa till Bryssel, och så åkte jag och girlsen till London i november.

 

 De bästa nya människorna du träffade?

Har faktiskt inte ”fått” några nya vänner i år, men kommit lite närmre fler av mina ”gamla” vänner. Malva, en kollega på simskolan är jag glad att ha lärt känna lite bättre och Bea – min kära franska-buddy som räddar mig på franskalektionerna. Sen har jag, Lola och Jenni vuxit samman och kommit ännu närmre varandra vilket jag är så himla tacksam för. Det och dem har betytt väldigt mycket för mig.

 Vem saknade du?

Jag har saknat min älskade morfar. Men, jag försöker minnas alla de fina minnen jag har med honom, och glädjas åt dem. <3

 Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Allt går ju i vågor, men over all har nog 2017 varit lite tuffare än andra år. Har skrattat hur mycket som helst, men också försökt hantera lite jobbigare känslor. Det är väl så livet är, som en lång berg- och dalbana.

 Högsta önskan just nu?

Den här frågan var minsann svår. Finns så många önskningar, stora som små. Världsfred, ett fat från Indiska. Allt är relativt liksom. Men, lite mer lugn och ro i själen kanske vore något?

 Vad fick dig att må bra?

Promenader med Elsa och en podd i lurarna. Terapi.

 

 Vad är du mest stolt över? Vad är din största framgång 2017?

Hm… Är alltid otroligt stolt över min familj och mina vänner, som är så kloka och starka i en rätt så tuff värld. Om det bara ska handla om mig själv, så blir det svårare att peka ut något specifikt. Framgångar är ofta lika med prestationer i mitt huvud, och under det här året har jag tampats med att inte vara nöjd med mina prestationer heller. Men, skolans FN-rollspel var en sådan grej, en framgång. Efter min insats där var jag ändå stolt. Något som inte är prestationsrelaterat, som jag länge varit stolt över, är att jag vågar uttrycka mig. Man lär sig hela tiden nya grejer och ibland inser man kanske att man ”hade fel”, men att våga stå för det man tror på är för mig så viktigt. Det hoppas jag att jag alltid kommer hålla fast vid.

 Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?

Mer jordgubbar.

 Är det något du saknade år 2017 och vill ha 2018?

Jag har faktiskt saknat mig själv litegrann. Svårt att förklara, men jag hoppas att jag under 2018 kan hitta tillbaka till mig själv igen.

 Vad vill du säga till dig själv inför 2018?

Ta hand om dig.